Mladinska reprezentanca 15. na EP v Minsku

V beloruskem Minsku je med 26. avgustom in 2. novembrom potekalo EP U19. Naši mladi vaterpolisti so turnir končali kot 15. Najprej so v skupinskem delu izgubili srečanja s Hrvaško, Turčijo in Španijo, nato v borbi za mesta med 13. in 16. po eni slabi četrtini tudi z Gruzijjo, iz prvenstva pa so se vseeno vrnili tudi z zmago, saj so v tekmi za 15. mesto ugnali vrstnike iz Velike Britanije.

V Belorusiji je nastopilo sedem naših vaterpolistov – kapetan ekipe Jan Justin, Matic Rahne, Dejan Gostič, Andraž Pušavec, Urban Verbič, Aljaž Troppan in Martin Mrgole. Poleg njih so nastopili še trije vaterpolisti Kamnika, ki so drugi del članskega dp v pretekli sezoni zastopali naš klub – Blaž Briški, Luka Sokler in Rok Bergant. Ekipo so spremljali trije naši člani – trener Aleš Komelj, pomočnik Jaka Mikoletič in maser Andraž Smolej.

Pozabiti pa ne smemo niti preostalih naših fantov, ki so vse od 30. julija trenirali na kranjskem bazenu in se trudili, da bi prišli v moštvo. Po večini gre za še mlajše igralce letnika 2003 in 2004. Na pripravah so sodelovali še Gregor Kos, Rok Bečič, Jaša Lah, Jure Zupanc, Aleksander Paunovič in Juš Vončina.

uradna foto pred ep

Attachment