Zgodovina

Uvodnik

Triglav je kranjsko športno društvo z več kot polstoletno tradicijo. V klubu je v več kot sedmih desetletjih igralo vaterpolo, opravljalo trenerska dela in naloge članov uprave preko pet tisoč ljudi. Klub je ponesel ime mesta Kranja in kranjskega športa po vsej Evropi. Gostoval je na tekmovanjih na Nizozemskem, Madžarskem, v Avstriji in Italiji, na Češkem in Slovaškem, v Švici ter v drugih evropskih državah. Povsod je navezoval prijateljske, športne in poslovne stike s tujimi klubi, športniki in mesti. Ime Triglava in njegove športne uspehe so poznali po vsej nekdanji Jugoslaviji. Triglav je pod pokroviteljstvom Vaterpolske zveze Slovenije in mesta Ljubljane šestkrat zapored od leta 1975 do leta 1980 organiziral Super Finale Evrope. Tekmovanja so bila v ljubljanskem bazenu Tivoli.

Pregled državnih reprezentantov v nekdanji državi in v samostojni Sloveniji kaže, da je Triglav vzgojil nekaj izjemnih vaterpolistov. V mladi, mladinski ali kadetski reprezentanci Jugoslavije so nastopali: Viktor Mohorič, Tomaž Balderman, Jože Velikanje, Vinko Šorli, Karlo Švarc, Zmago Malavašič, Miro Malavašič, Tugo Vidic, Boris Stariha, Janez Švegelj, Ljubo Čalič, Bojan Leskovar, Roman Naglič, Tomaž Lašič, Igor Štirn, Krištof Štromajer in Primož Troppan. Za člansko, mladinsko in kadetsko reprezentanco Slovenije so nastopali: Uroš Čadež, Roman Naglič, Bojan Grabec,  Igor Štirn, Matjaž Homovec, Primož Troppan, Krištof Štromajer, Žiga Balderman, Tadej Peranovič, Teo Galič, Klemen Štromajer, Matej Nastran, Erik Bukovac, Jure Nastran, Uroš Čimžar, Jure Kern, Gašper Stružnik, Branko Klančar, Matej Ramovš, Boštjan Košir, Klemen Podvršček, Martin Šifrer, Čedomir Todič, Gašper Kalan, Jure Stojanovič in Jaša Kadivec. Od leta 1974, ko se je vaterpolo ločil od plavanja, so vaterpolski klub vodili Mate Bečič, Jože Jenšterle, Marko Klojčnik, Iztok Kraševec, Marko Troppan, Elvir Bečič, Breda Perme, Samo Perme, Tomaž Polšak, Tomaž Balderman in trenutni predsednik Zmago Zadnik.

Klub je skozi svoje delovanje in tekmovanja doživljal vzpone in padce. Tekom desetletij pa se je, tako kot drugi tradicionalni kolektivni športi, usidral v zavest Kranjčanov, Slovencev in mnogih športnikov in športnih kolektivov po vsej Evropi. Prišel je čas za prodor k evropskemu vrhu.

Skupine mladih fantov in deklet so se v zgodnjih tridesetih letih zbirale v kanjonu Kokre pod tekstilno tovarno. Večkrat na dan so preplavali izmerjeno razdaljo 50 metrov od rupovškega mostu do jezu elektrarne.

1. obdobje 1939-1955

1939
V KRANJU SO ZGRADILI NOVO LETNO KOPALIŠČE. Mesto je pridobilo temeljne pogoje za razvoj plavanja, vaterpola in skokov v vodo. Zanimanje mladine za vodne športe se je naglo povečalo. Žal je druga svetovna vojna preprečila ustanovitev prvega plavalnega kluba v Kranju.

1946
PLAVALNI KLUB UDARNIK. Društvo je združevalo plavalce, vaterpoliste in skakalce v vodo. Športna dejavnost je životarila.

1949
PLAVALNI KLUB ŽELEZNIČAR. Organizirana je bila prva vaterpolska tekma. V ekipi Železničarja so nastopili: Berti Gantar, Mito in Franek Trefalt, Dejan in Ivek Šink, Jurina Tičar in drugi. Naslednje leto pa so v prvem moštvu zaigrali tudi: Drago in Marko Petrič, Dušan Rebolj, Tugo Ilovar, Marjan Ahačič, Miloš Kavčič, Tone Božic, Maks Reš in Stane Košnik. Klub je tekmoval brez uspehov.

1952
PLAVALNI KLUB MLADOST. Preimenovani klub je leta 1953 dobil prvega trenerja za vaterpolo. To je bil med igralci priljubljeni Đorde Ivković – Doda. On je vodil ekipo do leta 1958. Prve uspehe so vaterpolisti dosegli pod njegovim vodstvom.

2. obdobje 1956-1968

1956
TRIGLAV JE PRVIČ OSVOJIL NASLOV PRVAKA SLOVENIJE! V moštvu prvakov so nastopili Slavko Brinovec, Peter Arenšek, Andrej Colnar, Dušan Rebolj, Drago Petrič, Borut Chwatal, Milivoj Veličkovič, Peter Colnar, Albin Purgar. Od leta 1956 do leta 1993 so kranjski vaterpolisti osvojili vsa članska državna prvenstva Republike Slovenije, na katerih so nastopili. To je bila šampionska doba Triglava v Sloveniji.

1960
PRVA UVRSTITEV V II. ZVEZNO LIGO. S tem je bil poplačan dolgoletni trud uprave kluba, ki je od leta 1956 dalje vsako leto pošiljala moštvo na priprave v Split. Tu so se igralci pripravljali skupaj z vaterpolisti vrhunskih moštev Mornarja in Jadrana. Moštvo, ki se je uvrstilo v II. zvezno ligo, so sestavljali Slavko Brinovec, Franc Rebolj, Andrej Colnar, Matjaž Brandner, Milivoj Veličkovič, Borut Chwatal, Jože Rebolj, Drago Petrič, Janez Kocmur in Vlado Brinovec. Triglav je od leta 1961 naprej treniral Petar Didić.

1965
IZPAD IZ II. ZVEZNE LIGE.

1966
PONOVNA UVRSTITEV V II. ZVEZNO LIGO.

1967
4. MESTO V II. ZVEZNI LIGI.

1968
2. MESTO V II. ZVEZNI LIGI.

3. obdobje 1969-1973

1969
TRIGLAV SE JE PRVIČ UVRSTIL V I. ZVEZNO LIGO! Po osvojitvi prvega mesta v II. zvezni ligi, so se kot prvo slovensko moštvo uvrstili v I. zvezno ligo. Za ta uspeh je najbolj zaslužen trener Petar Didić in celotno moštvo v postavi Franc Rebolj, Viktor Mohorič, Borut Chwatal, Franc Nadižar, Jože Rebolj, Tomaž Balderman, Vinko Šorli, Darko Torkar, Milan Košnik, Jože Velikanje, Matjaž Kodek, Milan Klemenčič in Franc Finžgar.

1970
IZPAD IZ I. ZVEZNE LIGE. Triglav, za katerega so igrali popolni amaterji, se v borbi s profesionalnimi klubi ni mogel obdržati v najvišjem kakovostnem razredu. Moštvo Triglava je prikazalo nekaj zelo dobrih iger in je zadovoljilo okus kranjske in celo jugoslovanske publike, vendar je bilo to premalo. Triglav je osvojil 8. mesto na zimskem članskem prvenstvu SFRJ.

1971
2. MESTO V II. ZVEZNI LIGI. Mladinska ekipa Triglava je osvojila 4. mesto na zimskem in 3. mesto na letnem državnem prvenstvu Jugoslavije. Mladinci in pionirji so osvojili vse naslove prvakov v Sloveniji.

1972
2. MESTO V II. ZVEZNI LIGI. Mladinska ekipa Triglava je osvojila 2. mesto na zimskem in tretje mesto na letnem prvenstvu Jugoslavije. V Sloveniji je Triglav osvojil vse naslove.

1973
POLFINALE POKALA SFRJ. Člansko moštvo je osvojilo 2. mesto v II. zvezni ligi. Mladinci so bili drugi na zimskem in 3. na letnem prvenstvu Jugoslavije. Ekipe Triglava so bile neporažene v Sloveniji.

4. obdobje 1974-1982

1974
VATERPOLO SE LOČI OD PLAVANJA. Vaterpolski klub Triglav je z enim samim porazom osvojil 2. mesto v II. zvezni ligi. Mladinska ekipa Triglava je bila druga na zimskem in 7. na letnem prvenstvu Jugoslavije, kar je bilo veliko razočaranje. Na slovenskem prvenstvu so bili mladinci prvi, pionirji tretji. Tudi na Pokalu Slovenije so pionirji osvojili zgolj 2. mesto.

1975
2. MESTO V II. ZVEZNI LIGI.

1976
3. MESTO V II. ZVEZNI LIGI.

1977
DRUGA UVRSTITEV V I. LIGO. Triglav je osvojil prvo mesto v II. zvezni ligi in se uvrstil v I. ligo. V ekipi, ki sta jo vodila trenerja Borut Farčnik in Frane Nonkovič so igrali: Ljubo Čalić, Iztok Kraševec, Franc Kuhar, Leskovar Bojan, Zmago Malavašič, Franc Nadižar, Franc Rebolj, Boris Stariha, Karlo Švarc, Jože Velikanje in Boris Vukanac. V letu 1978 je moštvo izpadlo iz I. lige.

1980
TRETJA UVRSTITEV V 1. LIGO. Triglav je osvojil prvo mesto na kvalifikacijskem turnirju v Splitu. Trener ekipe je bil Tomaž Balderman. V moštvu so igrali: Matjaž Brinovec, Ljubo Čalić, Iztok Kraševec, Franc Kuhar, Miro in Zmago Malavašič, Igor Perkovič, Vine Plavc, Boris Stariha, Karlo Švarc in Janez Švegelj. Zaradi slabih pogojev treninga v neustreznem bazenu v Savski Loki in slabih finančnih pogojev za tekmovanja je ekipa v letu 1981 ponovno izpadla iz I. lige.

1982
ČETRTA UVRSTITEV V 1. LIGO. Triglav je osvojil prvo mesto v novo ustanovljeni 1.B ligi. Ekipa je leta 1983 izpadla iz prve lige.

5. obdobje 1983-1991

1984
DRUGO MESTO V MEDREPUBLIŠKI LIGI – ZAHOD. Mlajše selekcije Triglava so pod vodstvom trenerja Rada Čermelja dosegle izredno dobre rezultate na državnih prvenstvih in pokalnih tekmovanjih Jugoslavije. Le ekipi beograjskega Partizana in šibeniškega Solarisa sta se poleg Triglava uvrščali v finalna tekmovanja Jugoslavije v vseh kategorijah. V letu 1984 je pionirska ekipa Triglava osvojila 2.mesto v finalu pokala Jugoslavije. Triglav je ustanovil žensko ekipo. Trener je bil Vojko Podvršček.

1985

DRUGO MESTO V MEDREPUBLIŠKI LIGI – ZAHOD. Pionirska ekipa Triglava je osvojila 2. mesto na državnem prvenstvu. Kadetska ekipa je bila druga na finalnem turnirju Pokala Jugoslavije. Vaterpolski šport v Kranju je v osemdesetih letih postal močno omejen z materialnimi možnostmi dela in razvoja. Popolnoma neustrezen bazen in pomanjkanje finančnih virov. Najkvalitetnejša kolektivna športna panoga v Kranju je visela med vrhunsko prvo ligo in povprečnostjo.

1989
PETA UVRSTITEV V 1. LIGO. Trenerja Čermelja je na polovici sezone v prvi ligi zamenjal Bruno Silić. V ekipi so igrali Željko Krivokapić, Roman Naglič, Brane Hajdinjak, Mladen Drnasin, Robert Kodrič, Dino Cvitković, Uroš Čadež, Siniša Tukić, Bojan Grabec, Duško Marinić, Igor Štirn, Tadej Peranovič, Krištof Štromajer, Primož Troppan, Matjaž Homovec. Ekipa je v sezoni 1990 izpadla iz prve lige.

1991
ZADNJA “JUGO” SEZONA. Ob razpadu države je bila to zadnja jugoslovanska sezona slovenskega vaterpola. Triglav je igral v 1.B ligi in se je ponovno, že šestič uvrstil v prvo ligo, ki pa se ni nikoli odigrala.

6. obdobje 1992-1997

1992
PRVI NASLOV DRŽAVNEGA PRVAKA SLOVENIJE! V Republiki Sloveniji je Triglav kot največji in najkvalitetnejši klub zasluženo osvojil prvi naslov državnega prvaka. Ekipo je vodil Rado Čermelj. Za moštvo so igrali: Uroš Čadež (C), Matjaž Homovec, Roman Naglič, Bojan Grabec, Tadej Peranovič, Blaž Rebolj, Erik Bukovac, Primož Troppan, Branko Hajdinjak, Teo Galić, Jure Gantar, Žiga Balderman in Igor Štirn. Triglav je osvojil vse naslove državnih prvakov v mlajših kategorijah.

1993
DRUGI NASLOV PRVAKA. Drugi naslov državnega prvaka Slovenije je osvojila ista ekipa kot prejšnje leto. Trener je bil Rado Čermelj, ekipi pa se je pridružil Klemen Štromajer. Tekmovalna komisija VZS je zaradi zapletov na tekmi z Micom Koper dodelila naslov prvaka Triglavu. Triglav je osvojil vse naslove državnih prvakov v mlajših kategorijah.

1994
DRUGO MESTO. Ekipa Micom Koper s tujci je bila premočna za mlado ekipo Triglava in je osvojila naslov prvaka.

1995
PONOVNO DRUGO MESTO. Triglav je izgubil tako naslov državnega kot pokalnega prvaka Slovenije. Ekipa Micom Koper je bila boljša. V mlajših kategorijah je Triglav ponovno osvojil vse naslove. Razvrstitev na preliminarnem turnirju Evropskega pokala pokalnih zmagovalcev: (1) Vasas Budimpešta, (2) Spartacus Volgograd, (3) Triglav Kranj, (4) Slavia Bratislava in (5) Racing Pariz.

1996
WE ARE THE CHAMPIONS! Triglav je tretji naslov državnih prvakov osvojil v velikem boju z Micom Koper v peti tekmi “play offa”. Fantastična tekma. Trener je bil Igor Štirn. Igrali so: Krištof Štromajer (C), Matjaž Homovec, Primož Troppan, Tadej Peranovič, Branko Hajdinjak, Žiga Balderman, Teo Galič, Uroš Čimžar, Matej Nastran, Erik Bukovac, Klemen Štromajer, Gašper Stružnik in Branko Klančar.

1997
Vaterpolo v Sloveniji se počasi umirja. V vseh kategorijah sta bili po dve tekmovanji. Člani osvojijo naslov slovenskega prvaka, prav tako tudi mladinci in starejši dečki.

7. obdobje 1997-2006

1998
Članska ekipa Triglava je osvojila državno in pokalno prvenstvo. Vaterpolisti so sodelovali tudi v predkrogu in preliminarnem krogu evropskega pokala. Igrali so: Teo Galič, Matej Nastran, Matej Ramovš, Klemen Štromajer, Krištof Štromajer, Erik Bukovac, Jure Nastran, Žiga Balderman, Branko Hajdinjak, Igor Belofastov, Primož Troppan, Tadej Peranovič. Mladinci Triglava so osvojili obe mladinski prvenstvi, kadeti obe kadetski. Kranjski vaterpolisti (Žiga Balderman, Matej Nastran, Igor Belofastov, Tadej Peranovič, Teo Galič, Primož Troppan, Erik Bukovac, Matjaž Homovec, Brane Hajdinjak) so nosilci prve slovenske medalje na Evropskem prvenstvu.

1999
Kranjski vaterpolisti so podpisali sponzorsko pogodbo z Živili in se preimenovali v Vaterpolski klub Triglav Živila. Vaterpolisti so osvojili obe članski prvenstvi. Za ekipo so igrali: Branko Hajdinjak, Igor Belofastov, Primož Troppan, Matjaž Homovec, Žiga Balderman, Tadej Peranovič, Igor Štirn, Teo Galič, Matej Nastran, Matej Ramovš, Klemen Štromajer, Krištof Štromajer, Erik Bukovac, Jure Nastran. Sodelovali so v pokalu evropskih prvakov in igrali v preliminarnem krogu. Mladinci in kadeti so prav tako osvojili obe prvenstvi.

2000
Triglav je osvojil obe članski prvenstvi. Obe prvenstvi so osvojili tudi mladinci. Kadeti so osvojili državo prvenstvo, starejši dečki so bili tudi dvakratni prvaki. Triglav je že drugič osvojil Comen Cup in postal najboljša ekipa sredozemskih držav.

2001
Kako dobro delajo v klubu pokažejo osvojena pokalna in državna prvenstva. Osvojili smo vsa prvenstva, razen mladinskega pokala. To leto prvič nastopijo malčki, vaterpolisti do 11 let. Klub skrbi tudi za tradicionalni piknik na katerem je čas za pogovore, druženja in zabavo. Konec leta LEN Sloveniji podeli organizacijo evropskega prvenstva.

2002
Za evropsko prvenstvo je bilo potrebno zgraditi nove bazene. Letni bazen so podrli, vse aktivnosti se prenesejo v pokriti bazen. Zaradi preusmeritve vse dejavnosti na evropsko prvenstvo so trpeli športni rezultati. Člani so še vedno suvereno prvi, mladinci in kadeti so osvojili samo po eno prvenstvo. Mlajši dečki in malčki pa so tudi najboljši. Za člane so igrali: Matej Nastran, Žiga Balderman, Gašper Šenica, Erik Bukovac, Rok Vehovec, Tevž Suhadolnik, Tomaž Mihelčič, Luka Švegelj, Igor Belofastov, Primož Troppan, Matjaž Homovec, Tadej Peranovič, Jure Nastran, Sandi Mertelj, Krištof Štromajer.

2003
Do evropskega prvenstva je bil v Kranju dograjen nov bazen. Popolnoma opremljen je pričakal začetek prvenstva. Tekmovanj je bilo to leto malo. Triglav je osvojil obe članski prvenstvi pa obe prvenstvi pri starejših in mlajših dečkih. Drugi teden junija pa je bila vsa pozornost usmerjena na obe evropski prvenstvi. Dobrih športni rezultatov sicer ni bilo, je bilo pa prvenstvo odlično organizirano. Tega niso mogli izbrisati niti incidenti med Srbi in Hrvati na koncu tekmovanja. Po končanem prvenstvu je bilo v Kranju organizirano še veteransko prvenstvo na katerem je nastopilo 35 ekip iz 12 držav.

2004
Nov bazen je spodbudil nove aktivnosti (linipolo). Triglav ostane suveren pri članih, starejših dečkih in dečkih kjer osvoji obe prvenstvi. Za člane igrajo: Miha Vreček, Primož Troppan, Žiga Balderman, Tadej Peranovič, Tomaž Mihelčič, Matjaž Homovec, Žiga Bukovac, Krištof Štromajer, Klemen Podvršček, Elvir Bečič, Rok Vehovec, Tevž Suhadolnik, Mitja Lavtar, Davor Štirn, Borut Anzeljc in Čedomir Todič.

2005
Pričnejo se priprave na šestdesetletnico kluba. Tekmovanja normalno potekajo. Klub osvoji članski prvenstvi, kadetsko prvenstvo ter obe kategoriji dečkov.

2006
Triglav nadaljuje tradicijo najboljšega slovenskega vaterpolskega kluba. Osvojil je vsa članska, mladinska, kadetska prvenstva ter prvenstvo dečkov. Ni mu uspelo samo pri starejši dečkih in malčkih. Tudi na mednarodnem področju se je dobro odrezal. Sodeloval je v predkrogu evropske lige prvakov v Portu in v Len Trophy na turnirju v Kranju. Za člansko ekipo so igrali: Igor Belofastov, Miha Vreček, Anže Kalan, Borut Anzeljc, Davor Štirn, Klemen Podvršček, Boban Antonijević, Krištof Štromajer, Tomaž Mihelčič, Tevž Suhadolnik, Janez Grašič, Rok Vehovec, Primož Troppan, Žiga Balderman, Elvir Bečič, Enes Bešič, Luka Krnc.

8. obdobje 2006-2011

2007
V tekmovanjih je sodelovalo najmanj klubov doslej. Triglav je suveren samo še pri najmlajših pri dečkih in malčkih. Primat pa je izgubil kar v treh starostnih kategorijah (mladinci, kadeti, starejši dečki). Člani so naslov izgubili za zeleno mizo, potem ko so zaradi odvzema točk igrali zgolj za bron, čeprav so bili po rednem delu prvi. V mednarodni areni sodeluje v dveh delih za evropski pokal. Daje pa veliko reprezentantov v različne reprezentance.

2008
Triglav je osvojil štiri naslove državnih prvakov, največ med vsemi klubi. Pa vendar ni več članski prvak, ne kadetski. Za člansko ekipo so igrali: Žan Smolič, Dalibor Stojčev, Tomaž Mihelčič, Rok Vehovec, Gašper Šenica, Jure Pogačnik, Anže Kalan, Janez Grašič, Luka Komatar, Čedomir Todič, Gašper Kalan, Rok Resnik, Elvis Murgič, Davor Štirn, Borut Anzeljc, Žan Jaklič, Tadej Francelj, Jure Šujica, Kristjan Chwatal. Razveseljivo pa je, da je nastopal v vseh starostnih kategorijah. Mednarodnih aktivnosti, razen sodelovanja posameznikov v reprezentanci ni bilo.

2009
VZS premalo skrbi za klube. Mnogi so se znašli v zagati zaradi slabih možnosti za delo, drugi so slabo organizirani, ni rednega športnega tekmovalnega dela. Triglavovi vaterpolisti so osvojili naslov mladinskega prvaka, prvaka starejših dečkov v obeh prvenstvih in prvaka dečkov. Na mednarodnih tekmovanjih Triglavovi člani niso sodelovali.

2010
Razmerje med slovenskimi klubi se ni spremenilo. Triglav skupaj s Kokro predstavlja tretjino vaterpolske dejavnosti. Klub je osvojil prvenstvo samo še v dveh kategorijah (starejši dečki in dečki). Stik z mednarodnim vaterpolom držijo posamezniki kot reprezentanti Slovenije. Klubskih mednarodnih tekem ni. Za člane so igrali: Luka Komatar, Čedomir Todič, Janez Grašič, Borut Anzeljc, Jure Pogačnik, Gašper Šenica, Gašper Kalan, Anže Kalan, Marko Džalo, Tomaž Mihelčič, Jaka Štirn, Rok Resnik, Dejan Lasica, Jaša Kadivec in Matic Smolej.

2011
V članski konkurenci je bil Triglav drugi. Zanj so igrali: Marko Džalo, Jaša Kadivec, Gašper Kalan, Anže Kalan, Dejan Lasica, Jure Pogačnik, Luka Komatar, Rok Resnik, Čedomir Todič, Jaka Štirn, Matic Smolej, Žan Smolič, Gašper Šenica in Jure Šujica. Mladinci skoraj nimajo tekmovanj. Triglav je osvajal naslove pri kadetih, starejši dečkih in malčkih. Mednarodne tekme imajo le mlajše kategorije.

9. obdobje 2012 in naprej

2012
Triglav si je priboril naslov članskega prvaka. Takrat so igrali: Jaša Kadivec, Luka Komatar, Čedomir Todič, Jaka Štirn, Gašper Kalan, Benjamin Popovič, Anže Kalan, Aleš Finžgar, Staš Markovič, Marko Gostič, Jure Stojanovič, Žan Batistič, Gašper Francelj, Roman Naglič, Jure Beton, Jure Šujica in Shkodran Nimani. Osvojili so mladinsko prvenstvo v obeh kategorijah, postali prvak dečkov, mlajših dečkov in malčkov.

Triglav je prvič v svoji zgodovini nastopil v Triglav Jadranski ligi. Takrat so igrali: Jaša Kadivec, Luka Komatar, Čedomir Todič, Jaka Štirn, Gašper Kalan, Benjamin Popovič, Anže Kalan, Aleš Finžgar, Staš Markovič, Marko Gostič, Jure Stojanovič, Roman Naglič, Jure Beton, Matej Nastran, Teo Galič, Erik Bukovac in pa še nekateri igralci drugih slovenskih moštev, ki so za Triglav nastopali le v regionalnem tekmovanju. Osvojili so končno 11. mesto, kar je bil dober rezultat, glede na močno konkurenco.

2012/13

Triglav je v sezoni 2012/13 osvojil domačo dvojno krono. V državnem prvenstvu je s 3:0 v zmagah slavil proti ekipi Kopra, v pokalu pa je bil v finalnem srečanju z 19:12 boljši od mariborskega Branika. Za moštvo so v tej sezoni nastopali: Jaša Kadivec, Luka Komatar, Čedomir Todič, Jaka Štirn, Gašper Kalan, Benjamin Popovič, Aleš Finžgar, Staš Markovič, Marko Gostič, Jure Stojanovič, Roman Naglič, Jure Beton, Jaka Mikoletič, Erik Bukovac in Jure Šujica. Ekipo je vodil Primož Troppan. Tudi v mlajših kategorijah je klub nadaljeval z zbiranjem državnih in pokalnih naslovov.

2013/14

V tej sezoni je Triglav izgubil primat v državi, saj je obe domači lovoriki osvojil Branik. Ekipa je doživela kar nekaj sprememb, saj se je pred sezono od aktivnega igranja poslovil Erik Bukovac, Jaša Kadivec pa se je preselil v Francijo. Ogrodje ekipe je ostalo enako kot v prejšnji sezoni, v vodo pa se je sredi ligaškega dela vrnil tudi Primož Troppan in trenersko palico je prevzel Tadej Peranovič. Ekipa je v pokalu izpadla v polfinalu, v ligi pa zasedla končno tretje mesto. Mlajše kategorije so spet pobrale večino lovorik.

2014/15

Pred novo sezono je vodenje članskega moštva ponovno prevzel Aleš Komelj, iz Francije pa se je vrnil Jaša Kadivec. Vseeno pa je nekaj igralcev tudi prenehalo z igranjem vaterpola. Ekipa je tako v tej sezoni nastopala v postavi: Jaša Kadivec, Jaka Štirn, Benjamin Popovič, Marko Gostič, Jure Stojanovič, Roman Naglič, Jure Beton, Jaka Mikoletič, Jan Justin, Andraž Smolej, Matic Smolej, Primož Troppan, Črt Malavašič in Jure Šujica. Fantje so po zmagi nad Ljubljano Slovan osvojili pokalni naslov, v državnem prvenstvu pa so se jim igralci iz prestolnice maščevali in slavili s 3:1 v zmagah. Mlajše kategorije so ponovno osvojile večino lovorik.

2015/16

Ekipo je ponovno zapustil Jaša Kadivec, ki se je spet podal v Francijo. Poleg tega je v Nemčijo odšel tudi Jure Stojanovič. Vrnili so se stari obrazi – Tomaž Mihelčič, Gašper Kalan in Čedomir Todič. Priključili pa so se tudi mlajši igralci – Luka Ivušič, Matic Rahne in Žiga Močnik. Okrepila sta nas tudi igralca Kamnika Gašper Žurbi in Gašper Šenica, v nasprotno smer pa smo posodili nekaj mlajših vaterpolistov. Kljub vsemu pa je članska ekipa ostala brez lovorike, saj jo je v obeh finalih ugnala ekipa Ljubljane. Mlajši so še vedno osvajali lovoriko za lovoriko.

2016/17

V klub se je vrnil Matej Nastran, nekateri starejši pa so se ponovno poslovili (P. Troppan, Todič, Kalan). Po pokalnem tekmovanju, ki ga je osvojila Ljubljana, je trener Komelj začel graditi ekipo na mlajših igralcih. V moštvo so se tako prebili igralci letnika 2001 in 2002 Dejan Gostič, Urban Verbič, Aljaž Troppan in Andraž Pušavec. Z mlado ekipo, ki na posameznih tekmah v povprečju ni presegla niti 20 let, je klub prišel korak od presenečenja v finalu in zgolj zaradi pomanjkanja izkušenj so fantje morali priznati premoč Ljubljani tudi v prvenstvu. Mladi vaterpolisti so bili ponovno zelo uspešni.

2017/18

Matej Nastran se je ponovno podal v tujino, v Grčijo. Člansko kariero je dokončno zaključil tudi vratar Roman Naglič, ki je ob pomanjkanju vratarjev vedno priskočil na pomoč. Z več kot 50 leti je verjetno tudi najstarejši igralec, ki je kadarkoli nastopil na tekmi slovenske članske lige. Mladi ekipi so se pridružili še Rok Bečič in Juš Vončina ter vratarja Gregor Kos in Martin Mrgole. V bazen se je vrnil tudi izkušeni Rok Resnik, fantje pa so v pokalu vseeno še priznali premoč Ljubljani. Po prvem delu ni kazalo dobro, saj so zasedali šele tretje mesto, nato pa se je krivulja obrnila. V drugem delu je enkrat padla tudi Ljubljana, s katero smo se srečali tudi v finalu. V dramatični in izenačeni seriji je našemu moštvu, po štirih sušnih letih, državni naslov uspelo vrniti v Kranj. Poleg naših fantov, ki jih bomo omenili v nadaljevanju, so v drugem delu za Triglav nastopili tudi trije mladi kamniški vaterpolisti – Blaž Briški, Rok Bergant in Luka Sokler.

Ekipa je torej nastopala v naslednji postavi: POPOVIČ Benjamin, GOSTIČ Marko, RAHNE Matic, BRIŠKI Blaž, TROPPAN Aljaž, BETON Jure, VERBIČ Urban, SOKLER Luka, GOSTIČ Dejan, PUŠAVEC Andraž, JUSTIN Jan, RESNIK Rok in MRGOLE Martin, LAGINJA Matej, MIKOLETIČ Jaka, BERGANT Rok, ŠUJICA Jure, BEČIČ Rok, ANČIMER Andrej, SMOLEJ Andraž in MOČNIK Žiga. Trenerski štab: KOMELJ Aleš, TROPPAN Primož, MIKOLETIČ Jaka in ČERMELJ Rado.

Veselili smo se tudi šestih izmed osmi naslovov v mlajših kategorijah in pa uvrstitve mladinske reprezentance na EP v Belorusijo. Tam je nastopilo sedem naših vaterpolistov: Justin (C), Rahne, Mrgole, Troppan, Pušavec, D. Gostič in Verbič, ter tudi vsi trije Kamničani, ki so za nas nastopali v drugem delu. Ekipo je vodil naš štab v sestavi Komelj, Mikoletič, Smolej. Reprezentanca je na prvenstvu zasedla 15. mesto.

2018/19

Klub sta zapustila Benjamin Popovič, ki je odšel na Nizozemsko in pa Andrej Ančimer, ki je že sredi prejšnje sezone odšel na Švedsko, vrnili pa so se Jaka Štirn, Čedomir Todič in vratar Žan Smolič, ki so pomagali mlademu moštvu, v katero so se vključili še trije igralci letnika 2004 – Aleksander Paunovič, Jaša Lah in Jure Zupanc.

V pokalu so člani v polfinalu morali priznati premoč ekipi VD Koper Primorska. V gosteh so Primorci, ki so v tej sezoni ponovno sestavili profesionalno ekipo in nastopajo v regionalni ligi, slavili z 12:5, v domačem, kranjskem bazenu pa so naši mladi fantje pokazali, da se z njimi lahko kosajo in iztržili remi 7:7.

Na začetku državnega prvenstva je klub zapustil še Rok Resnik, ki se je pridružil Benjaminu Popoviču na Nizozemskem. Člani so po prvi polovici DP trdno držali drugo mesto za Koprom, v drugem delu pa, ob nekaj remijih, tekmecem dovolili, da so se jim na lestvici nekoliko približali. Sredi aprila je prišlo tudi do trenerske menjave, na čelu članske ekipe je Aleša Komelja zamenjal Primož Troppan. V polfinalu je najprej sledil nepričakovan poraz s Kamnikom, kar pa so fantje na povratni tekmi izničili in se uvrstili v finale. Tam so se dobro upirali izkušeni ekipi Kopra Primorske, ki pa je na koncu slavila s 3:0 v zmagah. Mlajše kategorije so osvojile dva državna (U19 in U17) in tri pokalne naslove (U19, U17, U15).

2019/20

V matični klub se je z Nizozemske vrnil Benjamin Popovič, trenerski štab pa je okrepil nekdanji trener beograjskega Partizana in nato zadnje leto in pol še Ljubljane Slovan, Zoran Milenković.

V aktualni sezoni je člansko moštvo ponovno nastopalo v regionalni ligi in sicer v skupini A2. Ekipa je na koncu zasedla 12. mesto, prav na zadnjem srečanju pa je fantom uspelo tudi prvič slaviti. Med premorom v regionalnem tekmovanju pa so na domači sceni uspešno osvojili pokalni naslov. V finalu so konec meseca decembra s 14:11 ugnali moštvo Kamnika.

Sezona je bila nato zaradi pandemije Covid-19 prekinjena in ni bila končana.

2020/21

Sezona se je ponovno začela z zamikom, saj mlajše kategorije ne smejo trenirati zaradi zdravstvene situacije. Člani so po dolgih letih na začetku decembra nastopili v LEN Euro Cupu, ekipa pa je bila okrepljena tudi z nekaterimi igralci VD Kamnik. Prav Kamniku je nato v finalu pokala z 10:5 uspelo ugnati naše fante. Isti moštvi sta se pomerili tudi v finalu DP, po štirih napetih srečanjih pa so se na koncu s 3:1 v zmagah veselili Kamničani. Kasneje so nekaj srečanj dočakali tudi mlajši. Ekipi U19 in U17 sta osvojili naslov prvaka, U15 in U13 pa podprvaka.

2021/22

Prva prava “pokoronska” sezona. Člani so osvojili obe domači lovoriki, v celotni sezoni pa na domačem terenu ostali neporaženi (en remi ob samih zmagah). V RVL A1 so zasedli končno 9. mesto s 4 zmagami in 7 porazi. Uspešne so bile tudi mlajše kategorije – U19, U17 in U13 so sledili članom in osvojili obe lovoriki, U15 pa so končali kot drugi v DP.