Zoran Milenković okrepil trenerski štab

  • v

V novi tekmovalni sezoni se je našemu kolektivu pridružil tudi Zoran Milenković. Več o njem pa v spodnjem prispevku.

zoran

Ime in priimek: Zoran Milenković
Datum rojstva: 31. 1. 1986
Kariera:

Igralec:

VK Partizan (1994-2003) – mlajše kategorije in članska sezona 2002/03, kapetan ekipe v svoji generaciji (letnik 1986), z ekipo osvajal naslove tako doma kot tudi na mednarodnih turnirjih

kadetska in mladinska reprezentanca Srbije in Črne gore (2001-2003) – zmaga s kadetsko reprezentanco na balkanskem prvenstvu v Sofiji leta 2001 (letnik 1985 in mlajši), sodeloval na pripravah tudi pri reprezentanci letnika 1983

leta 2003 končal kariero zaradi težav z zdravjem

Trener:

VK Partizan (2004-2017) – trener od najmlajših selekcij (s katerimi je osvajal razne naslove tako doma kot na mednarodnih turnirjih) pa vse do članskega moštva v sezoni 2016/17 (prej pet sezon pet trener druge Partizanove članske ekipe Banjice)

reprezentanca Srbije (2009-2016) – tako pomočnik kot tudi glavni trener v različnih starostnih kategorijah (U15, kadeti, mladinci), leta 2014 tudi pomočnik v članski reprezentanci, osvajal medalje tako na mednarodnih turnirjih, kot na EP in SP – vrhunec Evropske OI mladih v Bakuju, kjer je Srbija osvojila zlato

VK Ljubljana Slovan (2017-2019) – trener ali pomočnik v vseh starostnih kategorijah

AVK Triglav Kranj (2019-…) – pomočnik v članski ekipi

Zakaj si se odločil postati trener?

Na prvem mestu je bila ljubezen do tega športa,. Že od majhnih nog sem bil povezan z vodo, tako da sem se v tem športu našel in mi je že kot otroku prirastel k srcu. Zaradi težav z zdravjem sem moral leta 2003 prenehati z igranjem in po kratkem času v sodniških vodah sem nato začel s svojo trenersko potjo. Veliki motiv na začetku trenerskega dela mi je bil želja po pravilnem strokovnem treniranju igralca, česar jaz v času treniranja in igranja nisem imel. Od leta 2004 pa delam kot trener. S tem namenov sem zaključil Fakulteto za šport v Beogradu in trenutno pripravljam doktorat.

Kaj šteješ med svoje največje uspehe v vaterpolu?

Zlato medaljo z mladinsko reprezentanco Srbije na prvih Evropskih olimpijski igrah mladih oziroma Evropskem prvenstvu za mladince v Bakuju leta 2015. Kot klubski uspeh pa srbski pokal s člansko ekipo Partizana v sezoni 2016/2017, uvrstitev na zaključni turnir Jadranske lige A1, kar se je takrat zgodilo prvič v zgodovini Partizana in zadnje aktualne zmage v Ligi prvakov s tem klubom. Kot največji uspeh pa bi izpostavil še veliko število ustvarjenih igralcev in ljudi, ki sem jih treniral.

Kdo je tvoj trenerski vzornik in zakaj?

Veliko jih je, tudi iz drugih športov. Veliko vaterpolskih genijev me je treniralo in učilo. Z najboljšimi srbskimi trenerji sem delal oziroma so mi bili šefi in iz tega sem se ogromno naučil. Brez dobrega mentorstva noben trener ne more razviti svoje pravilne in polne trenerske poti.

Zakaj si se odločil za prihod v Triglav?

Triglav je klub z veliko tradicijo in, kot Partizan v Srbiji, velja za zibelko slovenskega vaterpola. V zgodovini se je velikokrat izkazal tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Ljudje v Triglavu športno razmišljajo. Všeč so mi ideje ter cilji kluba. Zame je bila to edina pravilna rešitev po dveletnem bivanju in delu v Sloveniji ter selitvi petčlanske družine v Slovenijo pred enim letom.

Kakšni so tvoji osebni cilji v novi sezoni?

Na prvem mestu čim boljše prilagajanje v samem klubu, spoznavanje članov kluba, igralcev s katerimi delamo in organizacije dela. Športni cilji v tej sezoni so vezani na nastop članske ekipe v Jadranski A2 ligi. Vodstvo kluba je zagotovilo nastop v resnem tekmovanju, kar bo velik izziv in priložnost za napredek igralcev, ekipe in celotnega kluba. Kot ena od najmlajših, če ne mogoče celo najmlajša ekipa v tem tekmovanju, bomo igrali z bolj izkušenimi ekipami iz tujine. Potrebno bo veliko potrpežljivosti in podpore za dober nastop in pridobivanje izkušenj naših igralcev.

Na kratko opiši, kako se počutiš v Triglavu po približno dveh mesecih in kakšna se ti zdi članska ekipa.

Po dveh mesecih v Triglavu se počutim zelo dobro, pogoji za delo so odlični, vsi iz kluba so me lepo sprejeli in vsak dan je delo na treningih bolj resno in kakovostno. Članska ekipa je sestavljena iz domačih igralcev, ki so mladi in rabijo veliko dela. Zelo pomembno je, da so motivirani in da redno prihajajo na treninge. Sam nastop v RVL A2 jim bo dal realno sliko o tem kakšni so in koliko dela je še pred njimi. Najbolj me veseli, da so dobri fantje, da imajo radi vaterpolo, so talentirani in pripravljeni za delo. Se pravi, kot mi trenerji včasih rečemo, da so »dober material«.

Za konec pa še kratko vabilo navijačem na tekme v RVL in nato tudi domačih tekmovanjih:

Povabil bi vse ljubitelje športa, da pridejo na tekme in dajo podporo mladi ekipi Triglava v mednarodnem tekmovanju RVL in domačih tekmovanjih – državnem prvenstvu in pokalu Slovenije.

Attachment