Sezona v RVL A2 končana s prvo zmago

Sezona v RVL A2 končana s prvo zmago

Pretekli konec tedna je člansko moštvo končalo z nastopi v regionalnem tekmovanju. Prav na zadnjem srečanju so naši fantje zabeležili prvo zmago in osvojili končno dvanajsto mesto. Ekipa je nastopala z mladimi igralci iz domačega moštva, pridružil pa se jim je še kamniški vaterpolist Luka Sokler. V 16 tekmah so fantje prikazali kar nekaj različnih predstav, od vrhunskih proti težjim nasprotnikom, kot tudi do kakšne izgubljene priložnosti proti sebi enakim, predvsem na račun izkušenj. Večina ekipe je namreč sploh prvič igrala v jadranski ligi, saj takrat, ko se je klub prvič udeležil tega tekmovanja, še skoraj nihče ni nastopal v članski konkurenci.

Trener Primož Troppan je takole potegnil črto pod Regionalno ligo: “Pred začetkom tekmovanja v RVL smo si v klubu zadali cilj, da v naslednjih štirih letih dvignemo kvaliteto vaterpola v Kranju na precej višji nivo. Glede na izredno mlado ekipo (povprečje ekipe na zadnji tekmi, na kateri smo premagali ekipo iz Zadra, je bilo 18 let), ki ima velik potencial in je daleč najmlajša v Regionalni ligi, je to vsekakor možno. Zaradi tega se je klub pred začetkom sezone odločil angažirati tudi odličnega trenerja Zorana Milenkovića, ki je v preteklosti vodil vse selekcije VK Partizan, bil trener v mlajših reprezentancah Srbije in ima veliko izkušenj z delom z mladimi perspektivnimi vaterpolisti.

V prvem delu tekmovanja se je poznala neizkušenost, zato smo nekoliko nesrečno izgubili dve domači tekmi. Prav tako smo imeli nekaj napornih gostovanj na začetku tekmovanja. Gostovali smo v Splitu, Novem Sadu, Kragujevcu in Nišu, kar je pripeljalo tudi do težav s poškodbami, zaradi česar smo kar nekaj tekem v prvem delu odigrali nepopolni. Ne glede na vse smo prikazali nekaj odličnih tekem, kar je pomenilo, da smo na pravi poti. V Novem Sadu smo zelo namučili ekipo Vojvodine, ki nas je premagala v zadnjih minutah. Proti ekipi Radničkega, ki je trenutno najboljša srbska ekipa, smo v delu tekme naredili rezultat 9:5 v našo korist. V drugem delu se je že poznalo, da smo pridobili na samozavesti in v Kranju osvojili prvo točko v prvenstvu proti Medveščaku. Veseli me, da smo prvenstvo zaključili z zmago proti ekipi iz Zadra. Na koncu smo lahko s prikazanim zadovoljni, lahko pa bi imeli tudi nekaj točk več na računu.

Igralci so v letošnji sezoni začutili, kaj pomeni igrati proti kakovostnim ekipam, ki imajo v svojih vrstah igralce z nastopi na največjih tekmovanjih v reprezentancah Hrvaške, Srbije in Črne Gore. Prepričan sem, da bodo te izkušnje znali unovčiti v naslednjih letih.

Če bomo nadaljevali z zavzetim delom in imeli podporo lokalne skupnosti, bodo v Kranju v naslednjih letih zopet  igrale najbolj kakovostne evropske ekipe in najboljše vaterpolske reprezentance sveta. To se sicer v neki meri že dogaja, saj se reprezentanca Srbije, ki je aktualni olimpijski prvak, redno pripravlja na največja tekmovanja v Kranju.

Prav vsi igralci si za odigrano sezono zaslužijo čestitke. Dvignili so razmišljanje in prizadevnost na treningu na višji nivo (še vedno imamo ogromno rezerve). Pravzaprav se sami še ne zavedajo, kako dobri lahko postanejo v naslednjih letih, če bodo nadaljevali na ta način. Ne glede na mladost so pokazali, da se v vodi ne ustrašijo nikogar, kar so nam priznali tudi trenerji ekip proti katerim smo igrali.”

EKIPA:

Beton Jure (C), Popovič Benjamin, Gostič Marko, Gostič Dejan, Lah Jaša, Paunovič Aleksander, Troppan Aljaž, Rahne Matic, Zupanc Jure, Bečič Rok, Justin Jan, Mikoletič Jaka, Pušavec Andrež, Šujica Jure, Kos Gregor, Verbič Urban, Sokler Luka, Todič Čedomir in Vončina Juš.

ŠTAB:

Troppan Primož in Milenković Zoran.

Sezona v regionalni ligi je tako končana, fantje pa se sedaj lahko v miru osredotočijo na drugi cilj domače sezone, naslov državnega prvaka.

Attachment