POVZETEK SEZONE: 8 naslovov od 10 možnih v Kranju

V pravkar končani sezoni smo nastopili prav v vseh kategorijah, od najmlajših malčkov pa vse do članske ekipe. V kategorijah U17 in U19 smo nastopili tudi z drugo ekipo, Kokro. V celotni sezoni smo osvojili osem izmed možnih desetih naslovov prvaka. Veselili smo se državnega naslova v vseh petih kategorijah (člani, U19, U17, U15 in U13), pokalna lovorika pa se nam je izmuznila le v članski kategoriji in pa kategoriji U13, kjer sta nas v finalu ugnala LJ Slovan (člani) in Branik (U13).

Organizirali smo dva mednarodna turnirja za mlajše kategorije – Božično-novoletni turnir 2017 in Tristar 2018. Na prvem smo slavili, na drugem pa zasedli četrto mesto. Poleg tega smo se udeležili tudi turnirjev na Reki (3. mesto), v Mariboru (3.), Tomo Udovičič v Dubrovniku (11.) in pa nazadnje še v sodelovanju z Branikom tudi HaBaWaBa U13 plus v Lignanu, kjer je polovico ekipe in trenerski štab prispeval naš klub.

V  vseh selekcijah državne reprezentance (U19, 2002 in mlajši ter 2004 in mlajši) smo imeli svoje predstavnike, tako v vodi kot ob robu bazena. Mladinski reprezentanci se je v odličnem ambientu Pokritega olimpijskega bazena v Kranju uspelo kvalificirati na EP, ki bo med 26. avgustom in 2. septembrom v beloruskem Minsku. Fantje se bodo v skupini merili s Hrvaško, Španijo in Turčijo.

Sezone 2017/18 je torej konec, vseeno pa poletni treningi potekajo na obeh kranjskih bazenih. Kar nekaj naših mladih vaterpolistov pa že konec meseca čaka začetek priprav na EP in borba za mesto med trinajsterico, ki bo v Belorusijo na koncu tudi potovala.

Attachment