POGOVOR: Jaša Kadivec

POGOVOR: Jaša Kadivec

Pred nekaj dnevi se je končala sezona tudi v Euro Cupu, kjer je izjemen uspeh z reškim Primorjem zabeležil tudi naš nekdanji igralec Jaša Kadivec. Rečani so se prebili vse do finala, na koncu pa pred domačimi navijači zasedli končno drugo mesto. Jašo smo ravno s tem razlogom tudi povabili, da nam nameni par besed o aktualni sezoni.

Pestra sezona se bliža koncu. Kako jo ocenjuješ?

Bila je dolga in naporna sezona vendar zelo pestra in zanimiva. S klubsko sezono sem zelo zadovoljen, dosegli smo veliko in celo več od tistega, kar smo pričakovali. 

Verjetno nihče ni pričakoval, da boste v Euro Cupu šli vse do finala. A uspelo vam je. Kako gledaš na evropski del sezone?

Cilji kluba na začetku sezone so bili, da se uvrstimo na zaključni turnir pokala, med najboljše štiri tudi v DP in pa da obstanemo v 1. regionalni ligi. Skoraj vse nam je uspelo že v prvi polovici sezone. 

Začeli smo jo tudi s kvalifikacijami za ligo prvakov, kjer smo bili za las prekratki, nato pa nadaljevali v Euro Cupu. Na domačem turnirju na Reki smo se prebili v skupinski del in tam iz tekme v tekmo igrali vse bolje, ter se prebili v izločilne boje. Tam smo izločili dve moštvi, ki sta igrali v skupinskem delu lige prvakov, nato pa doma gostili še zaključni turnir. Na njem smo najprej ugnali nemški Spandau, Jug pa je bil v finalu žal premočan in zasedli smo odlično drugo mesto.

Seveda na začetku sezone nihče ni niti pomislil na to, a šli smo tekmo po tekmo, se pripravili na vsakega nasprotnika in dvigali formo iz tekme v tekmo. Na koncu smo zasedli drugo mesto kar je neverjeten dosežek, tako za klub kot tudi zame. Seveda je malo grenkega priokusa zaradi drugega mesta, ampak ne smemo biti nezadovoljni, saj smo dali vse od sebe nasprotnik pa je bil pač boljši.

Dobro so se odrezali tudi tvoji nekdanji soigralci pri Triglavu. Jih še vedno spremljaš?

Triglav je moj matični klub, zato seveda spremljam vsa tekmovanja, ki se jih udeležuje. Letos so imeli neverjetno sezono, tudi z največjim uspehom v zgodovini slovenskega klubskega vaterpola.

Tako ti s Primorjem, kot Triglav v Challenger Cupu, ste pisali zgodovino slovenskega vaterpola. Kaj meniš, koliko to pomeni za naš vaterpolo?

Mislim, da se slovenski vaterpolo pomika v lepi smeri navzgor, a tu bo potrebnega še veliko dela, da pride na raven, kot je bila pred 10-12 leti, kaj šele pred večimi. Velika stvar za slovenski vaterpolo je to, da imamo za selektorja Mirka Vičevića, a vidi se, da je tu tudi velik primanjkljaj finančnih sredstev tako v klubih kot reprezentanci. Težko je pričakovati večje število treningov in priprav ter predanost igralcev športu, če tu ni tudi s finančnega vidika poskrbljeno za njih. Ideja in napredek slovenskega vaterpola mi veliko pomenita, zato upam, da predsedstvu, trenerju in ekipi to uspe, jaz pa sem pripravljen pomagati z igranjem po najboljših močeh.

Upam, da v naslednjih letih dobimo še kakšnega profesionalnega igralca v tujini, saj mislim, da je to za slovenski vaterpolo zelo pomembno.

Za konec te prosimo še za kratek nasvet za mlade upe, ki bi se želeli preizkušati v tujini.

Nasvet za mlade upe, ki si tega želijo, je, da to ne pride čez noč in da je, kakor za katerokoli drugo stvar, tudi za to potrebno vložiti veliko časa, truda in odrekanja, bližnjic namreč tu ni.

Klub Jaši želi še veliko uspehov ob nastopanju v tujini, upamo pa seveda, da ga nekoč ponovno vidimo tudi v kapici Triglava.

FOTO: VK Primorje Erste Bank – Facebook (Jaša prvi z leve)

Attachment