LEN Euro Cup – ekipa nabirala izkušnje, organizacija v celoti uspela

LEN Euro Cup – ekipa nabirala izkušnje, organizacija v celoti uspela

Naše mlado moštvo je pretekli konec tedna v domačem bazenu igralo kvalifikacije za uvrstitev v redni del pokala LEN. Okrepljeni s še nekaj igralci Kamnika so se fantje podali v boj s tremi ekipami, ki sodijo v vrh vaterpola tako v svojih državah, kot v Evropi. Ekipa je utrpela tri pričakovane poraze, vseeno pa so fantje pokazali, da na trenutke lahko parirajo tudi igralcem, ki imajo že kar nekaj kolajn z največjih reprezentančnih in klubskih tekmovanj.

Po porazih proti Noisyju z 20:9, Crveni zvezdi z 19:7 in OSC Budimpešti z 21:5 so fantje evropsko sezono sklenili na 4. mestu kvalifikacijske skupine C.

Ekipa, ki nas je zastopala: Jure Beton, Benjamin Popovič, Adrian Josip Ježina, Jaša Lah, Jure Šujica, Andraž Pušavec, Dejan in Marko Gostič, Aleksander Paunovič, Aljaž Troppan, Jan Justin in štiri okrepitve iz Kamnika – Sebastijan Novak, Luka Sokler, Gašper Žurbi in Aleksander Cerar. S klopi jih je vodil Primož Troppan.

Turnir je uspel tudi po organizacijski plati, saj smo prejeli pohvale tako domačih kot tujih poznavalcev vaterpola. Veseli smo, da smo v Kranju po dolgem času spet lahko spremljali najboljše vaterpoliste na svetu in da so se z njimi lahko merili tudi naši vaterpolisti.

Attachment