Kadeti drugi na turnirju BORAC KUP 2018

Pretekli vikend je naša kadetska ekipa nastopila na močnem mednarodnem turnirju v Banjaluki. Fantje so po skupinskem delu, po zmagah nad Radničkim, Opatijo in Mladostjo iz Pančeva, zasedli prvo mesto in se tako prebili v polfinale. Tam so opravili še z reprezentanco Ukrajine in se uvrstili v finale. Tu pa se je Spartak iz Subotice žal izkazal za previsoko oviro. V izanačenem srečanju so fantje na koncu žal ostali za gol prekratki (11:10) in tako zasedli odlično drugo mesto na turnirju 16 ekip iz področja nekdanje skupne države, Švedske, Nemčije in Ukrajine.  Poleg naših fantov je Slovenijo zastopala tudi Ljubljana Slovan in končala kot deseta. Obenem se zahvaljujemo igralcem iz prestolnice za odlično podporo s tribun.

Nastopilo je devet naših vaterpolistov: Gregor Kos, Aljaž Troppan, Andraž Pušavec, Juš Vončina, Aleksander Paunovič, Rok Bečič, Jure Zupanc, Gaj Zorman in Jaša Lah; poleg njih pa so za naše moštvo nastopili še igralci Kamnika Aleksander Cerar, Luka Sokler in Lukas Z. Gligorovski. Ekipo sta vodila Aleš Komelj in Luka Eterovič.

Izjava trenerja Komelja po koncu turnirja za FB ZVDS: “Žal smo v finalu morali priznati premoč Spartaku Prozivki iz Subotice z 11:10. Turnir 16 ekip je bil organiziran na visokem nivoju. Žal ostaja grenak priokus izgubljenega prvega mesta. Imeli smo slab uvod v tekmo, vendar smo se v nadaljevanju vrnili med žive. Zaradi poškodbe smo morali odigrati finalno tekmo brez prvega centra. Vsi igralci so v tem momentu dali vse od sebe, svoj maksimum. Z nekaj športne sreče bi bili lahko tudi prvi. Zmagal je šport, jutri je nov dan. Trenirati moramo še več – smo na pravi poti. Zahvala gre tudi klubu iz Kamnika, ki nam je posodil tri igralce in Ljubljani Slovan, ki nas je v finalu spodbujala s tribun. To je dokaz, da se klubi v Sloveniji lahko združujejo. Kjer je volja je pot, kjer je pot je cilj.”

borac-kup-2018-600x451

 

Attachment