9. marca doma po prednost v evropskem polfinalu

9. marca doma po prednost v evropskem polfinalu

Polfinale Pokala Challenger – POB Kranj, 9. 3. 2024

AVK TRGLAV KRANJ – KREUZLINGEN

Kranjske vaterpoliste 9. marca čaka prva tekma Challenger Cupa, ko se bodo v domačem, Poritem olimpijskem bazenu v Kranju udarili z moštvom Kreuzlingen iz Švice. Tekma se bo pričela ob 18. uri, pestro vaterpolsko dogajanje na bazenu pa že malo po poldnevu.

Pred velikim spektaklom bodo namreč na vaterpolskem dnevu v Kranju skorajda vse selekcije kluba, od najmlajših, pa do veteranov. Za uvod se bodo ob 13.30 najmlajši upi udarili s svojimi starši in poizkušali dokazati, da jim v vodi že lahko parirajo.

Sledila bo tekma veteranov kluba – ŠD Kranj 75 in kadetskega moštva. Med ekipama skrivnosti ne bo, saj mladi upi že nekaj časa vsak četrtek igrajo z izkušenimi nekdanjimi vaterpolisti, ki jih še vedno naučijo marsikatero stvar. Ta tekma se bo začela uro po prvi.

Ob 15.30 sledi dvoboj slovenske reprezentance do 14 let in moštva VK Zagreb. Mladi reprezentančni upi se bodo tako prvič predstavili domači publiki v kapicah z državnim grbom, vse skupaj pa je del priprav na naslednje leto, ko jih čaka evropsko prvenstvo.

Kot že rečeno, ob 18.00 pa sledi vrhunec dneva, evropsko polfinale. Fantje upajo, da bodo tudi z vašo pomočjo prišli do lepe prednosti pred povratno tekmo, ki bo 14 dni kasneje v Švici in si želijo, da jim uspe zgodovinski preboj v finale evropskega klubskega tekmovanja, kar bi zagotovo veljalo za največji uspeh slovenskega vaterpola na klubski ravni.

Attachment