Tristar – OHW Medveščaku, naši upi šesti

Tristar – OHW Medveščaku, naši upi šesti

Od torka do četrtka je na POB Kranj potekal mednarodni turnir Tristar – Olympic Hopes Waterpolo. Na njem je nastopilo šest moštev, najbolje pa so se odrezali mladi upi zagrebškega Medveščaka, sicer tudi državni prvaki Hrvaške v tej starostni kategoriji. Naši fantje so z dvema remijema in tremi porazi končal kot šesti.

Fantje so turnir odprli dobro in v prvi tekmi remizirali z Opatijo, nato pa v večerni torkovi tekmi priznali premoč moštvu BSV, ki ga vodi naš nekdanji trener Zoran Milenković. Enako zgodbo smo videli tudi v sredo, ko so dopoldan naši upi v samih izdihljajih tekme zapravili zmago proti Primorju, zvečer pa so prikazali najslabšo predstavo proti ekipi Novaky. Zadnji dan jih je čakal dvoboj z najboljšim moštvom turnirja. Fantje so se Zagrebčanom dobro upirali, a ti so vseeno poskrbeli, da so turnir sklenili z vsemi petimi zmagami.

Drugo mesto na turnirju so s štirimi zmagami osvojili Novaky, z dvema zmagama in remijem je bila tretja Opatija, z zmago in remijem pa četrti BSV. Primorje in Triglav sta zabeležila po dva remija, zaradi boljše razlike v golih pa so peto mesto osvojili mladi upi reškega kluba.

Najboljši igralec turnirja je postal Medveščakov Maks Orlovac Marić, nagrada za najboljšega vratarja je pripadla Eriku Wierlemannu (BSV), strelsko pa se je najbolj izkazal Nicolas Medera (Novaky).

REZULTATI TEKEM:
1. krog – TRI : OPA 8:8, BSV : MED 2:8, PRI : NOV 6:11
2. krog – OPA : NOV 12:13, TRI : BSV 1:7, MED : PRI 14:6
3. krog – NOV : MED 10:12, BSV : OPA 4:5, TRI : PRI 11:11
4. krog – OPA : MED 6:10, TRI : NOV 4:18, BSV : PRI 3:3
5. krog – PRI : OPA 3:5, MED : TRI 9:4, BSV : NOV 6:13

KONČNI VRSTNI RED: Medveščak 15, Novaky 12, Opatija 7, BSV 4, Primorje 2, Triglav 2.

Mladi upi Triglava so na turnirju pod vodstvom Tadeja Peranoviča nastopili v naslednji postavi: Aljaž Bukovšek, David Berić, Aljaž Drolc, Marko Marinič, Urban Škulj, Patrik Mekinda, Martin Samelis, Luka Vujanović, Lucas Bitežnik, Bine Štromajer, Nikola Čajić, Rožle Rozman, Aleksej Pen, Aleksandar Popović, Gregor Logar in Mark Mostarac.

Bilten turnirja:

FOTOGALERIJA: Tit Košir

Attachment